dissabte, 17 de novembre del 2012

A LA CIUTAT DE ......................... BARCELONA

EL CAP I CASAL DE CATALUNYA  HA ESTAT  NOMINADA CAPITAL DE LA SARDANA 2014

S'HA ANUNCIAT EN L'ACTE  DE LLIURAMENT DEL PREMIS CAPITAL DE LA SARDANA  D'ENGUANY  ON TAMBÉ S'HA EXPLICAT EL PROJECTE ARENYS DE MUNT, CAPITAL 2013

CAL DESTACAR EL LLIURAMENT DEL PREMI A LA DEDICACIÓ A L'ALFRED ABAD, PRESIDENT DE LA AGRUPACIÓ SARDANISTA TARRAGONA DANSA, CAPDANCER, DANSAIRE I COMPOSITOR





Logotip  oficial de l'esdeveniment presentat el passat 11 de novembre / Autor: Oriol Hernàndez


Felip Vallejo
 

Ahir al vespre a l'auditori de l'Once a Barcelona es van  otorgar els Premis Capital de la Sardana 2012, en un acte presidit per l'Honorable Presidenta del Parlament, Sra Núria de Gispert i amb la presència del Conseller de Cultura, el Sr. Ferran Mascarell, el Delegat de l'Once a Catalunya, Sr. Xavier Grau, el coordinador de la Capital de la Sardana, Sr. Víctor Sallés i els presidents de les tres entitats sardanistes promotores de l'esdeveniment, la Federació Sardanista, Unió de Colles.Sardanistes i Obra del Ballet Popular.
 
 Abans però, l'Alcalde d'Arenys de Munt, Sr. Manel Ximenis,  presentà el projecte Capital de la Sardan 2013, que la vila que representa te l'encàrrec de portar a terme. Esdeveniment que començarà el proper16 de març i que al llarg de tot un any portarà a la vila un gran ventall de propostes que abraçan l'art, la gastronomia, la música, la dansa, etc sempre des d'una óptica innovadora.

I arribà un dels moments més esperats de la nit, l'anunci de la Capital de la Sardana 2014. Ruth Martínez, presentadora de l'acte, comunicà que el títol de Capital de la Sardana 2014 s'havia otorgat a la ciutat  de................ Barcelona.
Seguidamet donar la paraula al Sr. Jaume Ciurana, 5è tinent d'alcalde i Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, que destacà que estaria emmarcat dins els actes commemoratius dels 300 anys dels fets de 1714 a la ciutat.   
 
Abans de donar pas a l'entrega dels premis, la cobla Bisbal Jove oferí un petit concert amb obres d'autors contemporanis. 
 
La priodista Pilar Rahola, el músic i compositor Marcel Sabaté, i el promotor cultural Josep Giménez han estat guardonats  amb les medalles al mèrit sardanista, musical i de la dansa d'enguany respectivament. Cal destacar el premi a la dedicació otorgat a l'Alfred Abad, president  de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, dansaire, capdancer  i compositor de sardanes.   
Els concursos de Balaguer, Cervera, Reus i Ripoll, també han rebut una distinció pels 50 anys d'activitat.
 
Els altres premiats ha estat el Club Super 3, El Grup Sardanista Montserrat, l'Once, 8tv, Zeba Produccions,  Amunt Produccions, l'Auditor de Barcelona, lagrupació Sardanista Santa Anna i els aplecs de La Bisbal,  Olot i Sabadell.
 
 
 Guardonats Premis Capital de la Sardana 2012 / Imatge: GIOrquestra 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada