LA JORNADA


14 de juliol de 2012
Salt, 5ena Jornada del Campionat Gironí

Un total de 12 colles han participat en la que ha estat  la 49ena edició del concurs de colles emmarcat dins el programa de la Festa Major de la població.
La primera sardana es ballada per les colles veteranes. Aires Gironins s'imposa per unanimitat del jurat, seguida de les colles Amics Dansaires i Torroella empatades al segon lloc, tancant la clssificació Exhortació, Núria i Tramuntana per aquest ordre.  
A la segona  dues colles alevins, Montgrí mini i Il.lusions s'enfronten, guanyant la partida la cassanenca. Completen aquesta Estels de les Gavarres, única infantil i tres colles grans Mans Amigues, Claror de Goges i Celístia, classificades per aquest ordre.
A la segona tanda es desfà l'empat entre Amics Dansaires i Torroella a favor d'aquesta última en la lluita pel segon lloc, tornant-se a imposar per unanimitat Aires Gironins al capdavant de la taula.
Sense canvis en la classificació dels alevins, amb més igualtat en aquesta segona sardana.
Arriva la última sardana per les colles  grans, amb la sorpresa de que cap de les tres colles reparteix correctament la segona de curts. El resultat final és de triple empat a l'últim lloc.  

No tothom està d'acord. En Joan, de la colla Claror de Goges,  ens diu el següent:
 Aquest cap de setmana ha estat mogut i polèmic pel què fa al concurs de Salt. Les tres colles grans que hi participàvem no vàrem agafar el tiratge de curts a la primera ( hi ha el dubte més que justificat de que la "magnífica" cobla no toqués bé les primeres notes). A partir d'aquest moment les colles ens vam limitar a fer el que sabem (no totes), que és  repartir les altres tirades.
La nostra sorpresa va ser quan al final de la ballada, en què una de les colles encara no havia trobat el tiratge,ni de curts ni de llargs, en què la cobla ja havia plegat de tocar i ells seguien ballant, ve el delegat i ens diu que posarà un empat perquè és sardana  no resolta amb les bases a la mà.
Doncs senyors, per primer cop en 29 anys que fa que ballo ahir em vaig llegir les bases.
Hi ha algú que trobi la definició escrita de què significa Sardana no resolta?? Jo no ho he trobat. O sigui, que amb les bases a la mà, fins que no ens demostrin el contrari, per nosaltres va ser només una falla de repartiment, mentre que una colla que no va ser capaç de treure.la ni al final, això sí que és una sardana no resolta!!!.
La colla està emprenyada, dissabte passat ENS VAN FER DIR ADÉU al campionat.... Algú estarà més content que nosaltres.
Joan
Claror de Goges 

                                                                                                      Cobla Cervianenca /Imatge: Cobla Cervianenca

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
7 de juliol de 2012
Vic, 2ª Jornada del Campionat Nacional en categoria Gran

Gran nit de competició sardanista. Una vegada més, Vic ha estat el centre d’atenció del sardanisme de competició, amb  el Concurs més antic del país dels que es celebren actualment. Sota la impecable organització de la Colla Sardanista Riallera, enguany ha arribat a la 87 ena edició, que ha aplegat la 2ª Jornada del Campionat de Catalunya de colles grans, amb 8 colles, 19 colles de competició  lliure i 4 colles locals.
Puntualment, la cobla Ciutat de Cornellà, ha donat  l’entrada a les colles al recinte central de la Plaça Major, amb el galop de presentació, envoltat pel públic que seia als centenars de cadires posades per l’ocasió.
Seguidament ha començat la competició amb les 31 colles a la plaça.  
                                                                                                                                                                  Imatge: Enric Cadevila

En el Campionat Nacional,  la primera sardana ja deixa veure la forta pugna en els cinc primers  llocs de la taula. Les següents sardanes confirmen la gran igualtat entre les colles, que portarà un ball de puntuacions dels jurats. Finalment, La colla  Mare Nostrum es manté invicta a les tres sardanes, mentre  Tarragona Dansa, Encís, Maig i Mans Amigues es belluguen entre el segon i el cinqué  lloc, amb una gran diversitat de puntuacions a cada colla.  A la part baixa de la taula la mateixa classificació a les tres sardanes, amb les colles Mirant al cel, Riallera i Blanca Espurna per aquest ordre.
Caldrà seguir amb atenció com es va desenvolupant aquest campionat, per veure com es van posicionant les colles a la taula, de cara a la final de Balaguer.
Per la seva banda, Les colles Trapelles, Petits Galzeran, Xàldiga, Galzeran i Trenc d’Alba han estat les guanyadores en les seves corresponents  categories  en la competició lliure.
Per finalitzar, s’han interpretat  la sardana de Germanor i l’esperat galop de sortida, tradicional en aquest concurs, i diverses sardanes per a tothom.
Podeu veure les classificacions sardana per sardana clicant aquí//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


30 de juny de 2012
Rubí, 5ª Jornada del Campionat Territorial de les Comarques Barcelonines

Tradicional concurs a la ciutat de Rubí, que enguany ha arribat a la 27ena edició, amb 26 colles participants i molt públic aplegat a la Rambla del Ferrocarril.
Molta expectació en l'últim concurs del campionat en les categories gran i veterana on es decidien els primers llocs  de les classificacions generals. Davant la igualtat, petits detalls han acabat decidint la possició de les tres primeres colles. En la resta de categories, els primers llocs es van resoldre al concurs d'Esparreguera.
Podeu veure les classificacions de cada sardana clicant aquí.


                                                                                                     
CLASSIFICACIÓNS FINALS DEL CONCURS

LLOC
PUNTS
ALEVINS
1
6,
Trapelles
SABADELL
2
12,
Trèvol
Vic
3
18,
Quitxalla Galzeran
RUBÍ
4
24,
Petits Vilanovins
Vilanova i la G


INFANTILS

1
10,
Petits Galzeran
RUBÏ
2
13,
Geltrunenca
Vilanova i la G


JUVENILS

1
6,
Cabirols
SABADELL


GRANS

1
9,
Encís
MANLLEU
2
12,
Mirant al Cel
SABADELL
3
16,
Blanca Espurna
Sitges
4
24,
Riallera
Vic


VETERANS

1
10,
Ressò
SABADELL
1
10,
Roques Blaves de la P.
Eparreguera
3
16,
Sabadell
Sabadell
4
23,
Arraona
Sabadell
5
30,
Arrels de Dintre el Bosc
MANRESA
6
36,
Encara hi Som
Vilanova i la G


LLOC 
PUNTS 
ALEVINS

1
6,5
Terrabastall
Sant Vicenç dels  Horts.
2
11,5
Xamosa
Barcelona


JUVENILS

1
6
Xàdiga
Barcelona


GRANS

1
6
Xiroia
Barcelona


VETERANS

1r
6
Joventut Sardanista
Puig-Reig
2
16
Entre Boires
Vic
2
16
La Lira Vendrellenca
El Vendrell
4
20
Dansaires de Maig
Barcelona
5
29
Xarau
Cerdanyola

SARDANA REVESSA
Joventut Sardanista
Entre Boires
Sabadell
Arraona
Roques Blaves
Encís
Riallera
Blanca Espurna
Xàldiga
Xiroia24 de juny de 2012
REUS,  1ª Jornada del Campionat Territorial de Tarragona  

Felip Vallejo
Reus

Organitzat pel Patronat Sardanista de Reus, s'ha celebrat la 51 ena edició d'aquest històric concurs.
10 colles, totes de la demarcació, que han ballat al só de la cobla local Reus Jove. 

Cal destacar l'exhibició de punts lliures feta per la colla Tarragona Dansa entre les dues sardanes de lluïment, enlloc de la sardana revessa. 

Colla Tarragona Dansa / Imatge: Felip Vallejo


LES CLASSIFICACIONS

LLOC
ALEVINS

1
MENUTS DANSAIRES
EL VENDRELL
1
XERINOLA
TARRAGONA

INFANTILS

1
PETITS TAARRAGONA DANSA
TARRAGONA

JUVENILS

1
JOVES DANSAIRES
EL VENDRELL

GRANS

1
TARRAGONA DANSA
TARRAGONA
2
DANSAIRES DEL PENEDÈS
EL VENDRELL

VETERANS

1
TOCS DE DANSA
TARRAGONA
2
PENEDÈS
EL VENDRELL
3
MERCÈ
TARRAGONA
4
A. S. CUNIT
CUNIT

16 de juny de 2012

ESPARREGUERA,  1ª Jornada del Campionat de Catalunya de Veterans 
                          4ª Jornada del Campionat Territorial de les Comarques Barcelonines 

Amb un gran èxit de participació s'ha celebrat la 10ena edició del Concurs de la vila d'Esparreguera, organitzat per la Secció Sardanista de La Passió d'aquesta localitat del Baix Llobregat. Amb 33 colles participants, hem pogut gaudir de les millors colles del país en totes les categories.
Dues competicions oficials i una lliure han configurat el programa d'aquest esdeveniment:
CAMPIONAT DE CATALUNYA DE VETERANS
Noèlia Pérez
Interessant inici de campionat el que ens han ofert les colles veteranes participants al concurs d’Esparreguera. La colla Toc de Dansa defensa el títol aconseguit durant dos anys consecutius, però sembla que la resta de colles no li posaran gens fàcil ja que van demostrar estar a un bon nivell de competició, tal i com es veu en la classificació d'aquest concurs, on quatre dels cinc jurats van creure que no es mereixia el primer lloc. 

De totes maneres, el concurs ha estat força igualat i el jurat ha tingut una difícil tasca a l’hora de les classificacions, sobretot pel que fa a les quatre primeres posicions, així que ens espera un campionat molt emocionant!
Felicitar a les colles participants i animar-les a que vagin polint aquells petits detalls que poden diferenciar una colla d’una altra, així com també anar millorant al llarg del campionat per tal d’arribar al seu millor nivell de competició i donar la màxima emoció al llarg de la temporada.

podeu veure les classificacions clicant aquí

CAMPIONAT TERRITORIAL DE LES COMARQUES BARCELONINES
Núria PlaEn la categoria de colles grans s'ha vist molta igualtat entre  les 3 primeres, Encís, Mirant al Cel i Blanca Espurna, fins al punt que qualsevol d'elles podia fer el primer lloc.  Entre les dues restants, Riallera i Continuïtat , quedava clar el quart i cinquè.
Pel que fa als juvenils, des del meu punt de vista Cabirols i Antaviana Jove són les que lluitaràn fins al final pel primer lloc i Brots del Cim queda una mica despenjada.
En infantils,  els de Rubí estàn treballant bé amb aquests petits i es veu l'esforç.
Els alevins, depèn del moment en que el jurat miri les colles pot donar la volta total a la classificació, és ben bé un campionat en el que primarà la regularitat.
En la categoria de veterans, les tres colles que també participen al campionat nacional marquen diferència amb les demés, amb molta igualtat entre elles. 
La sensació és que en totes les categories serà un campionat renyit fins al final.

COMPETICIÓ EN COLLES LLIURES
Felip Vallejo

Interessant enfrontament de les 4 millors colles actuals en categoria gran amb la reaparició de la colla Anhel, també puntera en el seu moment. Violetes del Bosc i Mare Nostrum lluiten pel primer lloc, amb diferència amb les colles  Tarragona Dansa i Anhel, que ho fan pel 3er i 4art. Maig, amb incorporacions juvenils a la rotllana, queda amb un clar 5è lloc.

JUVENILS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
XÀLDIGA
Barcelona
6

VETERANS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
ENTRE BOIRES
Vic
6

GRANS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
VIOLETES DEL BOSC
Barcelona
8
2
MARE NOSTUM
Barcelona
10
3
ANHEL
Esparreguera/Tordera
21
4
TARRAGONA DANSA
Tarragona
24
5
MAIG
Barcelona
27


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

9 de juny de 2012
PALAMÓS,  4ª Jornada del Campionat de les Comarques Gironines

Pau Nieto
Palamós 

El dissabte 9 de juny tingué lloc el 68è Concurs de Colles Sardanistes de Palamós al Moll Vell a les 10 del vespre i puntuable pel Campionat territorial de Comarques Gironines.
Imatge: Enric Capdevila
La vetllada es presentava amb un cel ennuvolat, però amb una temperatura força adient per ballar. Primerament s’interpretà la sardana revessa que fou resolta per 6 colles.  Acte seguit, la primera sardana de lluïment, ballada per les colles veteranes i alevins amb el triomf d’Aires Gironins   i Montgrí  Mini  respectivament. La segona sardana de lluïment fou ballada per les colles juvenils, les grans i les infantils. Les colles Mans Amigues de Cassà de la Selva i Claror de Goges de Banyoles es varen disputar la primera plaça que al final s’endugué la cassanenca. En tercer lloc i a poca distància, de la del Pla de l’Estany, quedà Continuïtat del Montgrí. Arribat aquí es va fer una parada per celebrar els Galops de Fantasia amb una bona exhibició de coreografies amb músiques diverses.
A continuació, la tercera sardana fou interpretada de nou per les colles veteranes i alevines. El frec a frec entre les colles Il·lusions i Nins en categoria alevina donà la victòria a la colla banyolina. Aires Gironins tingué un primer absolut.
Imatge: Enric Capdevila
La quarta sardana de nou era per les grans, infantils i juvenils. La colla infantil Estel de les Gavarres s’emportà en totes dues sardanes 5 primers, de la mateixa manera que la colla juvenil de Barcelona Xàldiga que superava així a Montgrí 2000 tot i no competir pel territorial. En la categoria gran Mans Amigues obtingué la primera posició, al darrere novament Claror de Goges, Continuïtat del Montgrí i un empat al 4t lloc per Iris Catalunya Nord i Celístia. Tancant la classificació la colla Banyoles.
Per finalitzar, la sardana de germanor que també serví per l’exhibició de punts lliures per un total de 4 colles.
Les sardanes foren tocades per la Cobla Flama de Farners, amb una molt bona interpretació.


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

3 concursos en un cap de setmana no és massa habitual, aquests dies hem tingut el primer cas i enguany ens hi trovarem 4 cops més, dos al setembre i dos a l'octubre, afavorits per dos cap de setmana llargs.

2 de juny de 2012
AGRAMUNT, 3ª Jornada del Campionat de la Terra Ferma

El concurs, organitzat pel Grup Sardanista Estol, enguany ha cambiat d'ubicació per afavorir la presència de públic. Jordi Llorens, capdancer de la colla Estol-espígol, em diu: ..."de públic  bastant bé. Hi va haver més gent que els altres anys... A més, al tenir moltes cadires, va fer que la gent es quedes tot el concurs."

Imatge: Marc Rovira

En canvi, poques colles inscrites....." la veritat és que colles particpants no gaires. Si no fos per la gent del grup Montserrat de Lleida que porten moltes colles, no es podria fer aquest ni molts altres concursos. Esperem que algunes vagin tornant a la part final del campionat". 
L'altre aspecte positiu és la vessant pedagògica, amb la participació de les escoles locals inscrites al programa Saltem i ballem: ".... es habitual de que els nois i noies del Saltem i Ballem de la localitat del concurs hi participin i  ensenyin el que han anat aprenent durant el curs. Pels monitors és un dia bonic, ja que es balla a "casa", i això sempre ho fa més especial."...
A la competicióen el lluïment el Grup Sardanista Montserrat, únic grup present en totes les categories, s'imposa en grans i alevins. En la categoria infantil Demà Jovencells de Cervera assoleix el primer lloc per davant de la lleidatana Guspira.
En Punts Lliures, la colla local, continua marcant distàncies respecte a la seva competidora, la colla Dolç Infern.
Pel que fa a la sardana revessa, les colles Dolç Infern i Estol Espígol van resoldre el seu tiratge correctament.

LES CLASSIFICACIONS

CATEGORIA  GRAN
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
 Dolç Infern
Lleida
6
2
Estol-Espígol
Agramunt
22
3
Verge del Miracle
Balaguer
23
4
Jovencells
Cervera
24
CATEGORIA  INFANTIL
1
Demà Jovencells
Cervera
12
2
Guspira
Lleida
21
CATEGORIA  ALEVÍ
1
Escarlata
Lleida
6
2
Dimoniets
Lleida
12
PUNTS  LLIURES  –  CATEGORIA  A
1
Estol-Espígol
Agramunt
3
2
Dolç Infern
Lleida
6

3 de juny de 2012
Sant Feliu de Llobregat
4ª i última jornada del Campionat Territorial de Barcelona Ciutat


Àlex Coca
Sant Feliu de Llobregat


Eren poc més de les 12 del migdia quan les colles entraven a la plaça de la Vila en formació de galop. Sant Feliu de Llobregat acollia el darrer concurs del territorial de Barcelona ciutat.
El títol de campió en categoria de grans encara no estava decidit. Tot i debatir-se entre Mare Nostrum i Violetes del Bosc, la classificació de la colla Maig  podia fer caure la balança cap a un costat o laltre. Finalment Violetes del Bosc, després d'imposar-se amb el seu ballar, es va proclamar vencedora del concurs, assolint la primera posició en les dues sardanes.
Xàldiga ens va sorprendre superant la colla Horitzó a la primera sardana i empatant amb la mateixa colla a la segona. Una colla juvenil que sembla prometedora quan assoleixi ledat de grans.
Finalment, cal dir que la colla que ha resultat campiona en categoria de grans ha estat MARE NOSTRUM. Ha estat força renyit ja que ha calgut mirar les parcials de la resta de sardanes per decidir-ne el vencedor del campionat.
Completen el podium de Campions, la colla Xamosa, en alevins, i Dansaires de Maig, en veterans, ambdues també guanyadores  en aquest concurs en l'àmbit del territorial.
La colla d'Esparraguera Roques Blaves, símposà però en la classificació general de veterans. 


CLASSIFICACIÓ GENERAL DEL CONCURS

LLOC
   COLLA
PUNTS
ALEVINS

1
XAMOSA
6
2
PETITS LAIETANS
12

VETERANS

1
ROQUES BLAVES
6
2
DANSAIRES DE MAIG
12
3
SEMPRE LAIETANS
18

GRANS

1
VIOLETES DEL BOSC
6
2
MARE NOSTRUM
12
3
MAIG
17.5
4
XÀLDIGA
25
5
HORITZÓ
28

Colles Sardanistes de Barcelona


61è  CONCURS DE BERGA
3ª Jornada del Campionat de les comarques barcelonines.

Felip Vallejo
Berga


Una hora abans de l'inici, tot està a punt a la plaça Viladomat.  Però la pluja a mitja tarda obliga a traslladar el concurs al Poliesportiu. Malgrat tot, el concurs comença puntual a 2/4 de 6.

A les grades força public i a la pista el nombre de colles, un total de 19, l'omplen a les dues tandes de lluïment.


Imatge: Felip Vallejo

En  la competició territorial, els alevins de Terrabastall s'han imposat a la colla Trèvol. En grans l'Encís, a assolit comodament el primer lloc per davant de la Riallera i la Blanca Espurna per aquest ordre, en una pugna molt renyida pel segon i tercer lloc. I en veterans, la sabadellenca Arraona guanya amb claretat a les  colles Arrels de Dintre el Bosc i Encara Hi Som, segona i tercera respectivament.  

En la competició de colles lliures, la rivalitat estava en els veterans. La Joventut Sardanista, ha estat la clara guanyadora  per davant de la Ressó, en segon lloc i Entre boires, el tercer. 

A l'hora de la sardana de Germanor, els antics i actuals dansaires de la colla bergadana Brots del Cim, entregaren un ram de flors a la seva capdancera i fundadora Susanna López, en motiu del 10è aniversari de la colla. Imatge: Felip Vallejo
      

CLASSIFICACIONS  TERRITORIAL

ALEVINS
LOCALITAT
PUNTS
1
Terrabastall
Sant Vicenç dels H.
7
2
Trèvol
Vic
11
INFANTILS
1
Geltrunenca
Vilanova i la G.
6
JUVENILS
1
Brots del Cim
Berga
6

GRANS
LOCALITAT
PUNTS
1
Encís
Manlleu
6
2
Riallera
Vic
13
3
Blanca Espurna
Sitges
17
VETERANS
1
Arraona
Sabadell
6
2
Arrels de Dintre el Bosc
Manresa
12
3
Encara Hi Som
Vilanova i la G.
18
COLLES LLIURES
.
.
ALEVINS
LOCALITAT
PUNTS
VETERANS
LOCALITAT
PUNTS
.
.
1
Trapelles
6
Joventut Sardanista
Puig-reig
7
.
2
Ressò
Sabadell
12
.
JUVENILS
3
Entre Boires
Vic
19
.
1
Cabirols
Sabadell
6
4
L'Estelada
Vic
21
.
5
La Lira Vendrellenca
El Vendrell
29
.
GRANS
.
1
Mirant al Cel
Sabadell
6
.Revessa :Número 13                  J. Clavé
Colles que l'han resolt:
Arrels de Dintre el Bosc
Cabirols
Encara Hi Som
Encís
Riallera
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


27 de maig de 2012

Felip Vallejo
Mataró

Dels dos concursos que s'havien programat, només s'ha celebrat un, el de Mataró. A Ivars d'Urgell, en plena Festa Major, no ha pogut fer-se per falta de pressupost, segons informació de l'Agrupació Sardanista local.

A la capital del Maresme, 15 colles han participat en un concurs de lliure participació, fora dels circuits dels diferents campionats.

27è CONCURS DE MATARÓ

Colla Xàldiga / Imatge: Felip Vallejo
Força públic a la céntrica plaça de Santa Anna, en un matí assolellat que convida a passejar.
A l'ombra bona temperatura, però al centre de la plaça el sol apretava de debó.
Expectació en la categoria juvenil per veure el primer enfrotament de l'any entre  les colles Xàldiga i Antaviana Jove, campiona i  subcampiona de Catalunya respectivament de la temporada passada. Bona ballada de les dues anelles, amb un conjunt més ferm de la Xàldiga. La classificació final així ho reflecteix amb el primer lloc per Xàldiga i el segon per Antaviana Jove. Tanca la Taula Brots del Cim, en tercer lloc.
En la resta de categories,  l'aleví  Xamosa s'imposa als Petits Amunt i Crits i Petits Laietans, per aquest ordre. En colles grans i veteranes Horitzó i Toc de Dansa, respectivament, assoleixen el primer lloc,  sense massa dificultat per la diferència de nivell amb les colles rivals.

LES CLASSIFICACIONS

 LLOC
COLLES  ALEVINS

PUNTS 
1r
XAMOSA
Barcelona
6
2n
PETITS AMUINT I CRITS
Terrassa
12
3r
PETITS  LAIETANS
Barcelona
18
 COLLES JUVENILS 


1r
XÀLDIGA
Barcelona
6
2n
ANTAVIANA JOVE
Tordera
11
 3r
BROTS DEL CIM 
Berga 
17

COLLES  GRANS


1r
HORITZÓ
Barcelona
6
2n
AMUNT i CRITS
Terrassa
13
3r
LAIETANS
Barcelona
17

COLLES VETERANES


1r
TOC DE DANSA
Tarragona
6
2n
TRENC D’ALBA
Girona
15
3r
SEMPRE LAIETANS
Barcelona
16
4t
DANSAIRES DE MAIG
Barcelona
21
L’ESTELADA
Vic
24.5
CONTINUÏTAT
Terrassa
35


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


20 de maig de 2012

22è CONCURS DEL POBLENOU (BARCELONA)
3ª Jornada del Campionat de Barcelona


L'Associació Cultural i Recreativa de Comissions de Festes de Carrers del Poblenou és l'entitat promotora del concurs que enguany arriba a la seva 22ena edició.
Josep Alòs, el seu president, m'explica que ha estat un matí complicat metereològicament parlant:
"Ha començat el concurs sota l'amenaça de pluja, sense el tradicional galop de presentció de les colles. A  mig concurs han caigut quatre gotes, però s'ha pogut continuar amb  normalitat, escurçant però la seva durada al màxim".
Imatge: Grup Sardanista Maig
Colles de Barcelona a tingut cura de l''organització técnica del concurs i per tant de l'elecció del jurat.
Pel que fa a les classificacions, Mare Nostrum, ha guanyat  en les dues sardanes de competició, seguida de la Violetes del Bosc. Maig s'ha conformat amb la tercera posició per davant de la Horitzó i Xàldiga i tancant la taula, Laietans. En colles alevines  Petits Laietans ha superat a la Xamosa i en la categoria de veterans el primer lloc ha estat per Dansaires de Maig a la primera i per Sempre Laietans a la segona.
La colla vilanovina Geltrunenca ha estat la única colla lliure participant i única també en la categoria infantil.

Les colles Mare Nostrum, Horitzó i Sempre Laietans han resolt la sardana revessa.

CLASSIFICACIONS  GENERALS

LLOC
   COLLA
PUNTS
ALEVINS

1
PETITS LAIETANS
6
2
XAMOSA
12

VETERANS

1
DANSAIRES DE MAIG
8
2
SEMPRE LAIETANS
10

INFANTILS

1
GELTRUNENCA
6

GRANS

1
MARE NOSTRUM
6
2
VIOLETES DEL BOSC
12
3
MAIG
18
4
HORITZÓ
24
5
XÀLDIGA
30
6
LAIETANS
36


CONCURS DE TORROELLA DE MONTGRÍ
3ª Jornada del Campionat de les comarques gironines

Jaume Nonell
Torroella de Montgrí

A Torroella, sempre es té cura de començar amb extrema puntualitat. Enguany, també a 2/4 de 12 la cobla Contemporània encetava un dels seus espectaculars galops. El lloc, però no era pas el previst. A la nit i matinada havia plogut molt i l'organització va decidir traslladar el concurs, no pas al poliesportiu com estava anunciat, sinó a un lloc que al final ha resultat molt adient per aquests casos d'emergència: els antics magatzems de l'empresa Robert Mercader, qui ens els ha cedit per a poder celebrar-hi el concurs i la Trobada Infantil de la tarda.
imatge: Jaume Nonell
S'ha avisat a les colles que, han pogut aparcar amb total comoditat davant mateix de lloc on es ballava, i el concurs ha començar sense entrebancs a l'hora prevista i s'ha desenvolupat amb rapidesa. A la una ja s'havia ballat la sardana de germanor i solament faltava el repartiment de premis.
En Alevins i infantils del Campionat Territorial han dominat les colles de Cassà de la Selva, Il·lusions i Estel de les Gavarres mentre que la sabadellenca Trapelles feia el primer en Alevins lliures. Solament hi havia dues colles juvenils. Montgrí-2000 (Territorial) i Cabirols (lliure).
Molt nombrosa era la inscripció de colles veteranes 10 colles en total.. Aires Gironins ha estat la millor en el Territorial mentre que Arraona ho era en lliures.
I en grans, Mans Amigues, de Cassà de la Selva, ha superat a la seva gran rival Claror de Goges. Sens dubte, s'espera una gran lluita entrre aquestes dues colles del Territorial. Mirant al cel era la única colla gran de la categoria lliure.
En total 31 colles participants de les que 3 (Iris, Banyoles i Celístia) han resolt la sardana revessa.


CLASSIFICACIONS  GENERALS

INFANTILS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
ESTEL  DE  LES  GAVARRES
CASSÀ  DE  LA  SELVA
6
1
CERETANE
CERET
12
2
MEDITERRÀNIA  JOVE
FIGUERES
18

 ALEVINS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
TRAPELLES
SABADELL
6
2
TERRABASTALL
SANT  VICENS  DELS  H.
12
3
IL.LUSIONS
CASSÀ DE LA SELVA
23
4
MONTGRÍ  MINI
TORROELLA  DE  M.
25
5
NINS
BANYOLES
26
6
MAINADA  FLOR  DE  FAJOL
OLOT
36
7
BELLUGUETS
FIGUERES
43
8
MONTGRÍ
TORROELLA  DE  M.
45

   JUVENILS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
CABIROLS
SABADELL
6
2
MONTGRÍ  2000
TORROELLA  DE  M.
13

   GRANS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
MANS  AMIGUES
CASSÀ  DE  LA  SELVA
10
2
CLAROR  DE  GOGES
BANYOLES
11
3
MIRANT  AL  CEL
SABADELL
13
4
CONTINUÏTAT  DEL  M.
TORROELLA  DE  M.
21
5
BANYOLES
BANYOLES
31
6
CORS  JOVES
OLOT
36.5
7
CELÍSTIA
CASSÀ  DE  LA  SELVA
39
8
IRIS
CERET
48

 VETERANS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
AIRES  GIRONINS
GIRONA
7
2
TORROELLA
TORROELLA  DE  M.
15.5
3
ARRAONA
SABADELL
26
4
RESSÒ
SABADELL
26.5
5
AMICS  DANSAIRES
CASSÀ  DE  LA  SELVA
29
6
ALBERA  DANSA
VILLALONGUE  DELS  M.
40.5
7
EXHORTACIÓ
BANYOLES
43.5
8
NÚRIA
VIC
45
9
CIRERES
CERET
50
10
MANRESA  DANSA
MANRESA
51

   Colles Sardanistes de les comarques gironines 


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

13 de maig de 2012

Felip Vallejo
Lleida

Un altre diumenge amb 2 concursos. Pel matí a Lleida, que a més d'acollir el Campionat de la Terra Ferma a recuperat  plaça al Campionat Nacional, després de dos anys d'absència.
Per la tarda, 2ª jornada del Campionat de les Comarques Barcelonines a Sabadell.

64è Concurs de Lleida
 

En un dia que podriem qualificar d'estiu i, on l'única ombra era la poca que feia l'edifici de la Llotja, ha començat oficialment el Campionat Nacional de colles en la categoria absoluta.
A les grades molt poc públic, la majoria, per no dir tot, acompanyants i familiars de les 24 colles participants.
Passats uns minuts de les 12, començen a entrar les colles amb el galop de presentació. Una darrera l'altra i amb excesiva separació entre elles van trasspassant la plaça, oferint una visió més aviat pobre.

Imatge: Enric Capdevila

La imatge del concurs canvia amb les sardanes de competició. Cal destacar la bona col.locació de les colles a la plaça, oferint als jurats una perfecte visió per puntuar-les.
A les dues primeres, les  24 colles ocupant tota la plaça, ofereixen un bon espectacle. 
Es dóna la circunstància que una lesió d'una component de la colla Violetes del Bosc, els obliga a ballar amb una parella menys.  
La calor va en augment a mesura que van passant els minuts i a la tercera sardana s'arriba a temperatures ja excessives per l'exercici físic. A la plaça, però, només les colles del Nacional.


Arriba la sardana de germanor. La competició encara no ha acabat ja que 7 colles ballen al mig de la plaça en la modalitat de punts lliures la sardana de 5 tirades.
A continuació un galop de sortida, que fa treure el nervis de la competició a tots els participants i per acabar les classificacions i repartiment de premis. .
Les classificacions segueixen el protocol de costum: primer les del Campionat Nacional en cada sardana, i seguidament les finals per cada categoria. 
Les guanyadores són: Xamosa, en alevins, Guspira, única en infantils,  Dolç Infern, en grans-veterans i Mare Nostrum, en el Campionat Nacional.
En la modalitat de Punts Lliures Estol-Espígol, guanya en grans-juvenils (cat.A) i Guspira en Infantils i alevins (cat.B)

LES CLASSIFICACIONS

Categoria Gran
1
Dolç Infern
Lleida
8 p.
2
Xaldiga
Barcelona
13 p.
3
Estol-Espígol
Agramunt
14 p.
4
Toc de Dansa
Tarragona
24 p.
5
Verge del Miracle
Balaguer
29 p.
6
Dansaires de Maig
Barcelona
36 p.
7
Somni
Lleida
43 p.
8
Ferma de Ponent
Bellpuig
50 p.
9
Brut Natura
Les Borges Blanques
54 p.
10
 Jovencells
Cervera
60 p.

Categoria Infantil
1
Guspira
Lleida
11 p.

Categoria Aleví
1
Xamosa
Barcelona
6 p.
2
Escarlata
Lleida
12 p.
3
Dimoniets
Lleida
18 p.

Punts Lliures - Categoria A
1
Estol-Espígol
Agramunt
6 p.
2
Dolç Infern
Lleida
7 p.
3
Dansaires de Maig
Barcelona
13 p.
4
Xaldiga
Barcelona
14 p.
5
Somni
Lleida
20 p.

Punts Lliures - Categoria B
1
Guspira
Lleida
4 p.
2
Xamosa
Barcelona
8 p. 10è Concurs de Sabadell - Aplec de la Salut

6 de la tarda, 21 colles participants i força gent a la plaça de Sant Roc. Molt ambient  propiciat també per la cobla Contemporània que ens fa gaudir de les seves sardanes.

Imatge: Colla Sabadell
El concurs del matí, aigüaleix la competició de colles grans del campionat territorial, només Encís repeteix ballada, que s'enfronta amb l'Amunt i Crits. La resta de colles tenen jornada de descans. 


Les colles Trapelles, aleví, Petits Galzeran, infantil, Cabirols, juvenil, Encís, grans, Roques Blaves, han guanyat en aquesta 2ª jornada de campionat.
En la modalitat de colles lliures Petits Laietans, aleví, Galzeran, gran i La Lira Vendrellenca, veterana, completen el palmarès  del concurs.

CLASSIFICACIONS  FINALS

LLOC 
PUNTS 
 ALEVINS
POBLACIÓ 
1r
6
TRAPELLES
Sabadell
2n
12
TERRABASTALL
Sant Vicens dels Horts
3r
18
PETITS AMUNT I CRITS
Terrassa
4t
24
QUITXALLA GALZERAN
Rubí


INFANTILS

1r
3
PETITS GALZERAN
Rubí


JUVENILS

1r
6
CABIROLS
Sabadell
2n
12
ANTAVIANA JOVE
Tordera
3r
18
BROTS DEL CIM
Berga


GRANS

1r
6
ENCÍS
Manlleu
2n
12
AMUNT I CRITS
Terrassa

 VETERANS

1r
7
ROQUES BLAVES DE LA PASSIÓ
Esparreguera
2n
11
SABADELL
Sabadell
3r
19
ARRELS DE DINTRE EL BOSC
Manresa
4t
24
ARRAONA
Sabadell
29
CONTINUÏTAT
Terrassa


LlIURES ALEVINS

1r
6
PETITS LAIETANS
Barcelona


LLIURES GRANS

1r
7
GALZERAN
Rubí
2n
11
HORITZÓ
Barcelona
3r
18
LAIETANS
Barcelona


LLIURES VETERANS

1r
6
LA LIRA VENDRELLENCA
El Vendrell
2n
12
SEMPRE LAIETANS
Barcelona

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

6 de maig de 2012

JORNADA DOBLE PER COMENÇAR EL CAMPIONAT GIRONÍ

50è Concurs de Ripoll
En plena Festa Major s'ha celebrat aquest concurs que dona el tret de sortida al Campionat de colles de Girona. 
En la categoria gran la cassanenca Mans Amigues s'ha imposat en la única sardana que han pogut ballar, juntament amb les alevins, degut a la pluja. Claror de Goges, de Banyoles i Continuïtat, de Torroella de Montgrí  tanquen  el podium en aquesta categoria. La sabadellenca Trapelles, en alevins; Aires gironins, en veterans; Cabirols, també de Sabadell, única en juvenils i Mediterrànea Jove, de Figueres, en infantils, són les guanyadores de les seves respectives categories.    

CLASSIFICACIONS

INFANTILS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
MEDITERRÀNIA  JOVE
FIGUERES
6
2
CERETANE
CERET
12

ALEVINS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
TRAPELLES
SABADELL
4
2
IL.LUSIONS
CASSÀ
5
3
PETITS  CERETANS
CERET
9

   JUVENILS

LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
CABIROLS
SABADELL
6

   GRANS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
MANS    AMIGUES
CASSÀ  DE  LA  SELVA
3
2
CLAROR  DE  GOGES
BANYOLES
6
3
CONTINUÏTAT
TORROELLA  DE  M.
11
4
CELÍSTIA
CASSÀ  DE  LA  SELVA
14
5
ROMANÍ
FIGUERES
15
6
BANYOLES
BANYOLES
16
7
IRIS
CERET
21
8
DOLÇA  GARROTXA
OLOT
24

   VETERANS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
AIRES  GIRONINS
GIRONA
12.5
2
RESSÒ
SABADELL
14
3
JOVENTUT   SARDANISTA
PUIREIG
18
4
AMICS  DANSAIRES
CASSÀ  DE  LA  SELVA
22
5
L’ESTELADA                                         
VIC
25.5
6
ENTRE  BOIRES
VIC
32

65è Concurs de Figueres
Imatge: Jaume Nonell
Un altre clàssic del calendari gironí, emmarcat dins les Fires i Festes de la Santa Creu d'aquesta ciutat.
A diferència del matí només han participat les colles de la demarcació. Afegint-se les colles  Estel de les Gavarres, de Cassà i la resta de  colles de Torroella de Montgrí.
En colles grans, els dos primers llocs s'han intercanviat respecte al matí, i la guanyadora ha estat Claror de goges. El tercer lloc ha tornat a ser per la Continuïtat.
Il.lusions, en alevins, Aires Gironins, en veterans, Estel de les Gavarres, en infantils i Montgrí 2000 única  en juvenils, han completat el palmarés del concurs. 

CLASSIFICACIONS

INFANTILS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
ESTEL  DE  LES  GAVARRES
CASSÀ  DE  LA  SELVA
10
1
CERETANE
CERET
15
2
MEDITERRÀNIA  JOVE
FIGUERES
17.5

ALEVINS
LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
IL.LUSIONS
CASSÀ  DE  LA  SELVA
9.5
2
MONTGRÍ MINI
TORROELLA  DE  M.
12
3
NINS
BANYOLES
15
4
MAINADA  FLOR  DE  FAJOL
OLOT
26
5
PETITS  CERETANS
CERET
31.5
6
BELLUGUETS
FIGUERES
32.5

   JUVENILS

LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
MONTGRÍ  2000
TORROELLA  DE  M.
6

   GRANS

LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
CLAROR  DE  GOGES
BANYOLES
6
2
MANS    AMIGUES
CASSÀ  DE  LA  SELVA
12
3
CONTINUÏTAT
TORROELLA  DE  M.
19
4
CELÍSTIA
CASSÀ  DE  LA  SELVA
30
5
BANYOLES
B ANYOLES
31
5
CORS  JOVES
OLOT
31
7
IRIS
CERET
45
8
DOLÇA  GARROTXA
OLOT
50

   VETERANS

LLOC
COLLA
POBLACIÓ
PUNTS
1
AIRES  GIRONINS
GIRONA
11
2
TORROELLA
TORROELLA  DE  M.
12
3
ALBERA  DANSA
VILLALONGUE DELS M.
18
4
AMICS  DANSAIRES
CASSÀ  DE  LA  SELVA
19
5
EXHORTACIÓ
BANYOLES
30
6
TRAMUNTANA
FIGUERES
36


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

1 de maig de 2012

ÒDENA,   2ª Jornada del Campionat de Barcelona Ciutat

Alfred Abad
Òdena

Òdena, puntuable per al Campionat Territorial de BCN-ciutat,  havia estat un concurs més o menys normal, amb 16 colles inscrites, la cobla Sabadell fent una feina correcta, sardanes molt maques (“Violetes” de Jesús Ventura, i “Pal de Paller” de Ricard Viladesau), bon temps, molta gent, ...    Vaja, tot anava prou bé fins que es va començar a espatllar cap al final en perdre l’organització moltíssim temps entre la sardana de germanor i l'entrega de premis.  Per classificar setze colles, no s'acabava d'entendre que es trigués tant.....  


Imatge: Amunt i Crits
Passada una bona estona, quan finalment es va anar donant la classificació de les colles grans de la territorial sardana per sardana,  va saltar la sorpresa: a la primera tanda Violetes del Bosc anava al quart lloc amb 12 punts, per darrera de les colles Mare Nostrum i Maig (aquestes dues colles empatades al primer lloc amb a 5 punts) i Xàldiga amb 10.  A la segona tanda, Violetes del Bosc faria el primer lloc, Maig el segon, Mare Nostrum el tercer, tancant la classificació del territorial Xàldiga i Horitzó. 


A la classificació final del concurs en categoria Gran, comptant amb les colles lliures, Tarragona Dansa es proclamaria  guanyadora, seguida de Maig, segona, Mare Nostrum tercera, Violetes del Bosc quarta, Xàldiga, Horitzó i Amunt i Crits.  Un resultat realment sorprenent. 


Com us podeu imaginar, de seguida es va fer una rotllana, però no de les de ballar, sinó de les de preguntar, envoltant a Victor Sallés, delegat del concurs.  Tothom volia saber què havia passat, si algun jurat s'havia begut l'enteniment, o què...   D’entre tots els resultats,  el quart lloc de les Violetes del Bosc a la primera tanda era (agafeu això només com una opinió personal) un atac a la intel·ligència de qualsevol que hagués estat mirant el concurs.

Pel que es va anar comentant, els jurats, que eren d’Òdena, van ser diferents a les dues tandes, i quan se’ls va preguntar si hi havien fet alguna errada a l’hora de passar les classificacions, van dir que no, i es van ratificar en el que havien posat.Les colles s'ho van prendre amb molta esportivitat; totes van anar a buscar el seu trofeu, amb més o menys bona cara,.. I la cosa no va passar d’aquí.   Ara falta saber si la territorial de BCN-ciutat de la UCS mantindrà el resultat del concurs o prendrà alguna determinació en un altre sentit.

CLASSIFICACIONS  FINALS

LLOC
   COLLA
PUNTS
ALEVINS

1
XAMOSA
6
2
PETITS AMUNT I CRITS
12
3
PETITS LAIETANS
18

INFANTILS

1
GELTRUNENCA
6

VETERANS

1
CONTINUÏTAT
9
2
LA LIRA VENDRELLENCA
15
3
DANSAIRES DE MAIG
17
4
SEMPRE LAIETANS
22
5
ENCARA HI SOM
27

GRANS

1
TARRAGONA DANSA
13
2
MAIG
15
3
MARE NOSTRUM
17
4
VIOLETES DEL BOSC
23
5
XÀLDIGA
30
6
HORITZÓ
35
7
AMUNT I CRITS
38

 

SARDANA  REVESSA
TIRATGE
40X89
AUTOR
JOAQUIM TRISTANY
TITOL
BELL RECORD
RESOLTA PER
2  COLLES
MARE NOSTRUM 
XÀLDIGA


Colles Sardanistes de Barcelona
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

15 d'abril de 2012
1ª Jornada dels Campionats de Barcelona Ciutat i Bcn Comarques

XXIII Concurs de Sardanes Memorial Jaume Ventura i Tort
La ciutat de L'Hospitalet ha acollit la primera jornada del Campionat de Barcelona  Ciutat.
Imatge: Ramon - Ignasi Canyelles
El concurs, emmarcat en el Festival Engrescat L'H ha estat organitzat per Omnium Cultural d'aquesta ciutat.
Engrescat L'H és una mostra de cultura popular oberta a tothom. Amb gegants, castells, diables, rumba, esplais, cant coral, esbarts,... on el concurs de colles sardanistes ha estat l'acte final.
Pel que fa a la vessant  competitiva, en categoria gran, les colles Violetes del Bosc i Mare Nostrum continuen amb el frec a frec a que ens tenen acostumats, assolint cadascuna d'elles el primer lloc en cada una de les dues sardanes de la competició. La juvenil Xàldiga,  debutant en la categoria absoluta, aconsegueix el cinquè lloc, per davant de la Laietans, que tanca la classificació.
Dansaires de Maig, en veterans, i Xamosa, en alevins, completen el palmarés del concurs.

43è Concurs de colles d'Igualada
A Igualada, la Mirant al Cel, amb el permís de l'Encís, vigent campiona del campionat (en jornada de descans), assoleix el primer lloc amb tranqui·llitat, per davant de la Riallera, la Blanca Espurna i l'Amunt i Crits, que tanca la classificació.

Imatge: Felip Vallejo

Trapelles, en alevins, Petits Galzeran, infantils, Cabirols, juvenils i Roques Blaves, veterans, completen la família dels campions.
La colla tarragonina Toc de Dansa guanya en el grup de colles lliures veteranes, per davant de Juventut Sardanista i Entre Boires, per aquest ordre de classificació.


CLASSIFICACIONS FINALS
IGUALADA

ALEVINS


1r
TRAPELLES
Sabadell
8
2n
TERRABASTALL
St..Vicens dels H.
11
3r
TRÈVOL
Vic
19
4t
PETITS AMUINT I CRITS
Terrassa
23
QUITXALLA GALZERAN
Rubí
32
PETITS VILANOVINS
Vilanova i la G.
33
INFANTILS


1r
PETITS GALZERAN
Rubí
7
2n
GELTRUNENCA
Vilanova i la G.
11
JUVENILS


1r
CABIROLS
Sabadell
6
2n
ANTAVIANA JOVE
Tordera
12

GRANS


1r
MIRANT AL CEL
Sabadell
6
2n
RIALLERA
Vic
13
3r
BLANCA ESPURNA
Sitges
18
4t
AMUNT I CRITS
Terrassa
23

VETERANS
(Campionat)

1r
ROQUES BLAVES
Esparreguera.
6
2n
RESSÒ
Sabadell
15
3r
SABADELL
Sabadell
17
4t
CONTINUÏTAT
Terrassa
25
ENCARA HI SOM
Vilanova i la G.
26


VETERANS
(Lliures)

1r
TOC DE DANSA
TARRAGONA
7
2n
JOVENTUT SARDANISTA
PUIG-REIG
15
3r
ENTRE BOIRES
VIC
18


REVESSA
TIRATGE
32 X 64
AUTOR
Josep Clavé
TITOL
Revessa nº 13
RESOLTA PER
5
COLLES
  Trapelles
Blanca Espurna 
Joventut Sardanista
Toc de dansa
Antaviana Jove

Colles Sardanistes de les Comarques Barcelonines


L'HOSPITALET

LLOC
COLLA
PUNTS
ALEVINS

1
XAMOSA
6
2
PETITS LAIETANS
12

VETERANS

1
DANSAIRES DE MAIG
7
2
SEMPRE LAIETANS
11

GRANS

1
MARE NOSTRUM
8
2
VIOLETES DEL BOSC
10
3
MAIG
18
4
HORITZÓ
24
5
XÀLDIGA
30
6
LAIETANS
36


REVESSA
TIRATGE
32 X 64
AUTOR
Josep Clavé
TITOL
Revessa nº 13
RESOLTA PER
5
COLLES
  Trapelles
Blanca Espurna 
Joventut Sardanista
Toc de dansa
Antaviana Jove

Colles Sardanistes de Barcelona


////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

25 de març de 2012
64è Concurs Nacional de Colles Sardanistes de Granollers

Felip Vallejo
Granollers


Amb una acurada organització de l'Agrupació Sardanista Granollers, ahir es va celebrar la 64ena edició  del ja tradicional concurs de colles. Un certamen que obre la competició a les comarques barcelonines i que va comptar  amb la participació de les millors colles del país.
Un gran espectacle de dansa que es reforça amb la gran qüalitat musical de la cobla Sant jordi -Ciutat de Barcelona i de les sardanes escollides per la competició, d'autors contemporanis.
En la vessant competitiva la barcelonina Violetes del Bosc es va endur el 1er lloc en la categoria absoluta, per davant de la Mare Nostrum, també de Barcelona. El tercer lloc va ser per la Tarragona Dansa, que va consolidant la seva línia ascendent, en detriment de la Maig de Bacelona.
Les colles Ressò, Cabirols i Trapelles del grup sabadellenc Mirant al Cel, s'emportaren el primer lloc en les categories Veterans, Juvenils i Alevins respectivament. Cal destacar l'absència de colles de categoria Infantil.

TAULA DE CLASSIFICACIONS

LLOC
   COLLA
LOCALITAT
PUNTS
ALEVINS

1
TRAPELLES
Sabadell
9
2
TERRABASTALL
St. Vicenç dels Horts
12
3
TRÈVOL
Vic
16
4
PETITS LAIETANS
Barcelona
24

JUVENILS

1
CABIROLS
Sabadell
10
2
ANTAVIANA JOVE
Tordera
11

VETERANS

1
RESSÒ
Sabadell
6
2
SABADELL
Sabadell
12
3
ARRAONA
Sabadell
20
4
DANSAIRES DE MAIG
Barcelona
24
5
L'ESTELADA
Vic
31
6
NÚRIA
Manlleu
36
7
ENTRE BOIRES
Vic
40
8
SEMPRE LAIETANS
Barcelona
46

GRANS

1
VIOLETES DEL BOSC
Barcelona
7
2
MARE NOSTRUM
Barcelona
11
3
TARAGONA DANSA
Tarragona
19
4
MAIG
Barcelona
23
5
MIRANT AL CEL
Sabadell
31
6
HORITZÓ
Barcelona
35
7
ENCÍS
Manlleu
41
8
MONTSENY
Vic
48
9
LAIETANS
Barcelona
54

SARDANA  REVESSA
TIRATGE
16x50
AUTOR
Joan Manuel Paños
TITOL
Les diferències no enganyen
RESOLTA PER
4  COLLES
 HORITZO
SEMPRE LAIETANS

MARE NOSTRUM 
ENCÍSMAIG (no repartida) CURTS
PETITS LAIETANS
Alevins

TARRAGONA DANSA
Grans

L'ESTELADA
Veterans////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Aquest cap de setmana no hem tingut jornada competitiva, però s'ha omplert  d'actes força importants. 
Destaquen l' audició dedicada al Grup Sardanista Xaloc, de Barcelona, en motiu del seu 40è aniversari, dissabte per la tarda al Pla de la Seu de la mateixa ciutat. I ahir , la gran festa de les colles sardanistes, la Cloenda del Campionat de Catalunya 2011 celebrada  a El Vendrell. 
10 de març de 2012
Audició commemorativa del 40è aniversari del Grup Sardanista Xaloc

Marta Nevado
Barcelona

A les 6 de la tarda d’aquest passat dissabte 10 de març començava a sonar el flabiol de la cobla La Principal del Llobregat al Pla de la Catedral, de Barcelona, en una audició dedicada integrament al Grup Sardanista Xaloc, al que pertany l’actual campiona de Catalunya, la colla Mare Nostrum, amb motiu de la celebració del seu 40è aniversari.
L’audició va acollir després de molts anys a nombrosos dansaires que durant aquests 40 anys han format part de les diferents colles del grup, així com el seu públic habitual de cada dissabte que van poder escoltar i ballar composicions dedicades a les colles del grup, com “Xaloc” de Jordi Molina o “Mare Nostrum, l’encís d’una anella” de Tomàs Gil i Membrado, i diverses sardanes dedicades a dansaires del grup.
  Fotografia amb tots els dansaires del grup que presents a l’audició  (imatge G.S. Xaloc)
__________________________________________________________________________________

11 de març de 2012
Festa de Cloenda del Campioat de Catalunya 2011

Felip Vallejo
El Vendrell

(Fotografies: Felip Vallejo)


Uns mesos més tard de l'acabament de la temporada es celebra en una ciutat de Catalunya la Cloenda del Campionat Nacional de Colles Sardanistes. Una jornada festiva que al llarg de tot un dia aglutina diversos actes per acollir als centenars de dansaires vinguts de tot Catalunya. La ciutat d’El Vendrell, amb la Colla Sardanista Dansaires del Penedès al capdavant, fou l’escollida per  acollir ahir la Festa Major de les colles sardanistes, “la Cloenda”.

La jornada començà a les 12 del migdia amb una ballada de sardanes a la plaça de la Sardana. La cobla Ressò dels Dansaires del Penedès fou l’encarregada d’interpretar les sardanes,  en una audició plena de concursos i sorpreses. Al acabà aquesta, tots els assistents es dirigiren al pabelló Àngel Guimerà per celebrar el dinar de germanor.Finalment arribà el moment més esperat de la diada, el lliurament de les distincions a persones, colles i entitats en reconeixement a la tasca feta en la seva trajectòria, i el dels trofeus i diplomes a les colles participants en el campionat de la temporada anterior.
Es comptà amb la presència del Delegat de la Generalitat a Tarragona, Joaquím Nin, l'Alcalde de la vila, Benet Jané, dels regidors Martí Carnicer i Albert Solé, així com del President de la Unió de Colles Sardanistes, Santi Ferrerfàbrega i del President dels Dansaires del Penedès, Joan Morros.

La Cloenda tancava els actes de celebració del 65è aniversari de la colla vendrellenca.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

4 de març de 2012
ALMACELLES, 1ª jornada del Campionat de la Terra Ferma

Marc Rovira
Almacelles, 4 de març de 2012

LA COLLA TARRAGONA DANSA S'IMPOSA EN EL PRIMER CONCURS DE SARDANES DE LA TEMPORADA

Tarragona Dansa (Foto:ACSTELL)
Almacelles ha acollit aquest diumenge el primer concurs de sardanes del 38è Campionat de la Terra Ferma, una primera prova en què la colla Tarragona Dansa s'ha imposat davant les favorites per endur-se el liderat durant tota la temporada, la Dolç Infern de Lleida i l'Estol-Espígol d'Agramunt. De les 13 colles que competiran fins al novembre vinent, Almacelles ha comptat amb la participació de vuit, i així, els Tarragonins han acabat el concurs amb sis punts, enfront els 13 dels lleidatans i els 17 dels d'Agramunt. Aquests tres primers classificats han demostrat la seva vàlua amb 'Ani-vint-ari de noces', de Carles Santiago, i 'Aplec de Tardor' de Conrad Saló. En la categoria de punts lliures, en què les colles ja sabien que la Cobla Vents de Riella interpretarien 'Sota el mas ventós', de Jaume Bonaterra, l'Estol-Espigol d'Agramunt ha estat la més ben valorada pel jurat.

Estrena d''Una de facileta'
En la categoria de sardanes revesses, quatre colles (Dolç Infern, Ferma de Ponent, Tarragona Dansa i Estol-Espígol) han fet honor al títol del tema escollit, 'Una de facileta' d'Antoni de Miguel, i n'han encertat el tiratge. Els Demà Jovencells, Somni, Jovencells, Escarlata i Guspira han endevinat una part del tiratge.

Escarlata, la nova colla alevina
Almacelles també ha comptat amb l'estrena en el món dels concursos sardanistes d''Escarlata' una nova colla sardanista del Grup Sardanista Montserrat. La colla és fruit d'una escissió del grup Dimoniets que en comptar amb un gran nombre de sardanistes en la categoria alevina, ha decidit fer una nova colla amb els dansaires més grans i poder demostrar els seus dots als concursos de la temporada.
La propera cita del Campionat serà a Lleida, el 13 de maig vinent.

Marc Rovira | www.sardalleida.org
comunicacio@sardalleida.orgLES  CLASSIFICACIONS
LLUÏMENT
ALEVINS
1.
ESCARLATA
Lleida
3 punts
2.
Dimoniets
Lleida
6 punts

INFANTILS
1.
GUSPIRA
Lleida
3 punts
2.
Demà Jovencells
Cervera
6 punts

GRANS
1.
TARRAGONA DANSA
Tarragona
6 punts
2.
Dolç Infern
Lleida
13 punts
3.
Estol – Espígol
Agramunt
17 punts
4.
Verge del Miracle
Balaguer
25 punts
5.
Somni
Lleida
35 punts
6.
Ferma de Ponent
Bellpuig
37 punts
7.
Brut Natura
Borges Blanques
39 punts
8.
Jovencells
Cervera
44 punts

PUNTS LLIURES
CATEGORIA   B
1.
GUSPIRA
Lleida
3punts
CATEGORIA   A
1.
ESTOL - ESPÍGOL
Agramunt
3 punts
2.
Dolç Infern
Lleida
6 punts
3.
Tarragona Dansa
Tarragona
9 punts
4.
Somni
Lleida
12 puntsSARDANA REVESSA
Ha estat resolta per les colles: Tarragona Dansa, Dolç Infern, Ferma de Ponent i Estol - Espígol.Les colles Demà Jovencells, Jovencells, Escarlata i Guspira han resolt els curts i Somni els llargs.