divendres, 10 de febrer de 2012

JAUME MARVÀ NOU PRESIDENT DE L'ACSTLL

Notícia publicada a SARDALLEIDA.ORG el 9.2.2012

El relleu generacional i la difusió mediàtica, entre les prioritats de la nova junta


 Font imatge: Jaume Marvà
Continuista, jove i amb ganes de treballar. Així ha definit la renovada junta de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTLL), el president Jaume Marvà. Marvà, sardanista de Balaguer, acaba d'assumir el càrrec amb la intenció de millorar la visibilitat de les sardanes als mitjans de comunicació i a la vegada, procurar un relleu generacional a les colles sardanistes de la demarcació. I és que tal i com ha assegurat Marvà a 'Sardanejant', actualment, els mitjans de comunicació generalistes obvien molta de la informació sardanista que es produeix arreu del territori, i es dificulta així, la difusió de la dansa nacional catalana. Jaume Marvà considera que l'activitat de les colles sardanistes de Lleida, així com el desenvolupament dels concursos i la modernitza ció i adaptació de la sardana als nous temps, són ítems que han de poder arribar als lectors, oients i espectadors de diaris, ràdios i televisions catalanes i que per aquest motiu, cal un impuls des de l'Agrupació.

Marvà també vol prestar un interès especial a les colles infantils i juvenils de les comarques lleidatanes i procurar que els sardanistes més joves continuïn la tradició i garanteixin la pervivència de les colles. Pel nou president de l'ACSTLL, és imprescindible que les colles es dotin de seccions joves que facin un relleu generacional. Per això, l'organització del 'Saltem i Ballem' ha de ser cabdal.

Més gent als concursos
L 'ACSTLL s'ha fixat com a objectiu també millorar la presència del públic als concursos de colles sardanistes. Per això, és imprescindibles fer-los més atractius a la ciutadania en general i tot i que no hi ha cap mesura presa, canviar el format o potenciar els punts lliures poden ser algunes de les accions per millorar-los. No és una prioritat però, augmentar el nombre de concursos a Lleida, tot i que aquest 2012 s'hi afegiran els concursos d'Andorra i Verdú. Per Marvà, és més important aconseguir que a banda de Balaguer, Lleida ciutat també organitzi un dels concursos del campionat Bàsic d'Honor, d’àmbit català.

Impuls als recursos
En el context econòmic actual, imaginar i aconseguir noves fórmules per a recaptar fons per a la institució també serà un dels cavalls de batalla de Marvà, que ha agafat les regnes de l'ACSTLL en un moment on els recursos públics s'han reduit significativament.L'ACSTLL | Què és?
L’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTLL) està format per totes les colles en actiu de les nostres comarques.
ACSTLL es va formar l’any 1975 i està regit per una junta directiva escollida en l’Assemblea General, per totes les colles sardanistes en actiu de les comarques de Lleida.
Les seues principals funcions són:
- Organitzar i coordinar el Campionat de Colles Sardanistes de la Terra  Ferma , format per uns quinze concursos anuals que tenen lloc en  diferents localitats del territori lleidatà.
- Organitzar i coordinar els concursos juntament amb les poblacions corresponents (convocar les colles, assignar-hi els jurats i elaborar les classificacions).
- Fomentar la participació de les colles en altres concursos arreu de   Catalunya i exhibicions a altres localitats, al llarg de l’any.
- Promocionar juntament amb el Saltem i ballem, la formació de noves  colles i la formació dels capdansers i monitors de les mateixes.
- Portar a terme cursos d’ensenyaments i reciclatge per a jurats.
-  Organitzar la cloenda final del Campionat i proclamar-ne les classificacions.
- Canalitzar i fer arribar els ajuts a les colles de competició, durant el campionat.
- Endegar i promoure les iniciatives que puguin sorgir dins l’àmbit del seu sector.

L’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes és membre de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, en representació de les colles de competició de la Terra Ferma.
Les colles lleidatanes estan integrades a la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, on hi tenen un representant a la Junta directiva.

Cap comentari:

Publica un comentari