divendres, 23 de març del 2012

CANVI DE JUNTA A LA FEDERACIÓ SARDANISTA DE CATALUNYA

FEDERACIÓ SARDANISTA DE CATALUNYA
DEPARTAMENT DE PREMSA
premsa@fed.sardanista.cat
http://premsa.sardanista.cat/


Barcelona, 20 de març de 2012.

La Federació Sardanista de Catalunya ha canviat de Junta després de l'Assemblea General Ordinària, de manera que ara un equip rejovenit per en Joaquim Rucabado guiarà el món del sardanisme durant els propers 3 anys.

La nova Junta consta d'en Joaquim Rucabado com a president; en Xavier Tresserras com a vicepresident; en Josep Amores com a secretari; n'Enric Capdevila com a tresorer; en Carles Santiago, en Víctor Sallés, n'Imma Pujol, na Rut Martínez, en Joan Casals, en Quim Rutllant i en Joan Aranda com a vocals. També formen part com a vocals per demarcacions geogràfiques na Montserrat Gili per Barcelona Comarques; en Francesc Salas per Comarques Meridionals i en Josep Maria Roset per Lleida.

Aquesta nova Junta presenta un ambiciós projecte per estendre la sardana com a fet cultural i lúdic, aconseguir acords amb d'altres institucions, treballar per a la sardana com a dansa nacional i promoure la qualitat musical, entre d'altres objectius. A més a més, la virtut d'aquesta proposta és que ha sabut aglutinar la majoria de veus i posicions diverses que hi podia haver dins del món sardanista per tal de crear un moviment unitari.

La nova Junta substitueix en el càrrec a en Bartomeu Duran, qui ha estat al capdavant de l'entitat sardanista més important de Catalunya des del 1999.Que és la Federació Sardanista de Catalunya?


La Federació Sardanista de Catalunya és l’estament nacional que aplega les entitats, seccions i associacions sardanistes dels Països Catalans i Andorra. És la segona federació cultural del tercer sector de Catalunya en nombre d’associacions adherides, segons les dades publicades al número 430 (novembre de 2008) dels Fulls de la Cultura i Comunicació del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. En concret, la Federació Sardanista de Catalunya compta amb 349 associacions adherides, el que la situa en el segon lloc entre les 28 federacions culturals recollides.

Des del primer dia, la funció de la Federació Sardanista de Catalunya ha estat la d’aplegar, donar suport, assessorar, coordinar i defensar totes les entitats i manifestacions sardanistes dels Països Catalans, des de cobles i colles de sardanes, passant per tot tipus d’associacions i personalitats jurídiques lligades a aquesta expressió de la cultura catalana.

L’actuació de la Federació s’estén per tot el territori dels Països Catalans, ja que des de l’any 2000 la Federació Sardanista del Rosselló està associada a la Federació Sardanista de Catalunya. També Andorra està inclosa en l’àmbit d’actuació de la Federació, ja que les entitats sardanistes del coprincipat també hi estan associades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada