dissabte, 28 d’abril del 2012

“EL 16 DE MARÇ, S’INAUGURARÀ OFICIALMENT LA CAPITALITAT D’ARENYS DE MUNT 2013”


VÍCTOR SALLÉS (L’Escala 1946 – Barcelona),  Coordinador de La Capital de la Sardana

Des de ben petit que balla sardanes, a Barcelona entra al Grup Sardanista Roure als  9 anys a la seva colla infantil Aglans de Roure.  Als   27 anys el seu capdanser-fundador  Francesc Blanes li traspassa la responsabilitat  de la colla gran  del grup, la Roure.  L’any  1988 es crea  l’Agrupació Sardanista Roure i n’és l’actual president .


Com i quan es posa sobre la taula aquest projecte de la Capital de la Sardana?
Era a principis de maig de l’any passat que en Bartomeu Duran, President de la Federació Sardanista i de l’Obra del Ballet Popular, em va trucar i em va demanar si volia  coordinar una comissió per a modificar el concepte de Ciutat Pubilla. Jo li vaig dir que ja li contestaria. Vaig trucar al president de la UCS, en Santi Ferrerfàbrega i li vaig preguntar si hi voldria ser, en aquesta comissió. Ell em va comentar que en Bartomeu ja n’hi havia parlat feia cosa d’un mes però que encara no havien concretat res. Aleshores li vaig dir que si volia ja havia arribat el moment, i així va ser com vam començar a treballar les tres entitats en el projecte.
 
Hi ha un plantejament global  per tenir patrocinadors de l'esdeveniment?  O,  cada organització s'haurà de buscar els seus?.
De fet, els actes que aporta la Comissió Capital de la sardana fins ara ja comptava amb unes ajudes. Els actes que munti la població ha de ser ella qui els assumeixi, però amb el fet de d’anar unides les tres entitats penso que serà més fàcil d’aconseguir un patrocini global cosa que seria més lògica. De tota manera només hem fet el primer pas, potser d’aquí a uns mesos ja puguem veure amb  més claredat a cap on va la qüestió econòmica.
 
 Em pots avançar quan començarà el mandat, o sigui, hi ha dates per la inauguració oficial?
Com que aspirem que sigui una festa en la qual participi tothom, es demanarà que aquell dia no hi hagi altres activitats sardanistes, per aquesta raó s’ha triat el tercer dissabte de març perquè amb l’historial d’uns quants anys enrere, és el dia que menys actes sardanistes trepitjava.
 
Un dels actes predeterminats, és la cloenda del campionat de colles . Queden molt llunys aquelles cloendes multitudinàries dels anys 80-90.  Creus que s'hauria de reformular el model?
Amb tots els actes que s’organitzen hi hauria d’haver una mica d’esperit crític i analitzar si podia haver anat millor. Es cert que hi ha menys colles que els anys 80 i 90, però el que cal veure és si hi van tots els que hi haurien d’anar i si no és així per què. Quan sapiguem aquest perquè serà quan veurem si s’ha de millorar el que s’ofereix, organització, dinar, etc., o bé si hem de fer foc nou com en el seu dia van fer els de Manresa. Gràcies a l’excel·lent organització d’aquella  cloenda i alguna de les de després, només de la Roure vàrem anar cent deu persones a la de Figueres i no m’atreveixo a dir les que hi havia en total.

Per acabar, explica'm una mica com arribes a la Junta de la Federació i a Coordinador de la Capital de la Sardana.
L´he respost a la primera pregunta.  En  aquell moment  només era vocal de les colles Sardanistes de Barcelona Ciutat.

Gràcies Víctor per atendre’m i molta sort en aquest nou projecte.

Felip Vallejo
Barcelona
28 d'abril de 2012


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada